Vanzelfsprekendheid in je relatie

Posted by on sep 19, 2015 in Blogs, Uit de ouwe doos

Ben je in de begintijd van de relatie met je liefje nog helemaal verliefd en overlaad je elkaar met aandacht, complimenten en cadeautjes, in de loop der tijd verdwijnt dit vaak meer en meer naar de achtergrond. Waar je aanvankelijk zoveel lof uitte voor het feit dat hij zo handig is in huis of dat zij zulke heerlijke dingen op tafel tovert, begin je dit langzaam heel gewoon te vinden. Toch is dit heel jammer, want hierin ligt een grote valkuil voor de liefde.

Een van de grootste succesfactoren bij het goed houden van je relatie zit ´m er juist in dat je elkaar niet voor lief neemt. Het is voor ons mensen nou eenmaal van groot belang dat wij ons gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.

Hoe doe je dit nou? Door oog te hebben voor wat de ander voor jou en je dierbaren doet en hem dat ook te vertellen. Van een compliment voor kleine dingen als ´Wat heb je lekker gekookt´ en ´Fijn dat jij het grofvuil hebt weggebracht´ tot grotere dingen als ´Wat ben je toch een goeie moeder/vader voor onze kinderen´. Natuurlijk hoef je niet ieder wissewasje te prijzen, maar maak er een gewoonte van om dit af en toe eens te doen. Het gaat erom dat je ervoor waakt dat dingen al te vanzelfsprekend worden.

Je kunt jezelf er vast wel eens op betrappen dat je sommige dingen inmiddels de normaalste zaak van de wereld vindt. Maar is dit ook echt zo vanzelfsprekend?

Er is niets mis mee om elkaar zo nu en dan te laten weten hoe blij je ergens mee bent. Als dit inderdaad al te lang geleden is, doe het dan weer eens. Zeker weten dat het op prijs gesteld wordt. Bedenk maar hoe je het zelf vindt als de ander zijn waardering voor jou toont.

Leave a Reply