Neem een besluit

Posted by on sep 30, 2015 in Blogs, Uit de ouwe doos

Als er al een tegeltjeswijsheid is die bovenaan mijn lijstje van Grote Inzichten prijkt, dan is het deze wel. Neem een besluit. Welk besluit dan ook. Ergens eindeloos omheen draaien, als een hond op zoek naar zijn eigen staart, maakt je ellendig en moedeloos.

Ga maar na; het niet bepalen welke kant je uit wilt, maakt dat je op andere vlakken van je leven ook geen stappen zet. Alles haakt aan elkaar.

Iemand die bijvoorbeeld na zijn studie twijfelt of ie in zijn studiestad blijft wonen of zich misschien elders in het land wil vestigen, zal, zolang de twijfel blijft, ook in andere keuzes stagneren. Hij of zij zal dan vermoedelijk geen huis kopen, lid worden van een sportvereniging of in nieuwe vriendschappen investeren. Je zet immers geen lange-termijnplannen uit zolang onduidelijk is waar je over een tijdje zult wonen.

Zo kun je zelf vast ook talloze voorbeelden verzinnen, waarin dit voor jou aan de orde was. Of het nu gaat om kleine of grote beslissingen; bepalen wat je gaat doen voelt goed en krachtig.

Zodra je voor jezelf hebt besloten hoe jij het wilt hebben, komt er van alles in beweging. Als vanzelf. Met een duidelijke richting op je netvlies kun je opeens weer in actie komen en plannen gaan uitvoeren.

Wat staat er op jouw lijstje van Grote Inzichten met stip op nummer één? Leuk als je het hieronder deelt!

Leave a Reply