Lekker niks

Posted by on mei 30, 2017 in Blogs

Zuchtend van genot rek je je nog eens uit. Er is even geen wekker die je in actie dwingt. Door de nog dichte gordijnen heen zie je dat de zon de dag al aan het voorverwarmen is. Vandaag hoeft er lekker niks.

Later beneden, loop je als eerste naar buiten met blote voeten over het gras. De dauwdruppels voelen koel tussen je tenen. De eerste zonnestralen piepen tussen de bomen door. Vandaag hoeft er lekker niks.

Al struinend door de tuin trek je her en der wat onkruid weg en bewonder je het nieuwe groen. Binnen pruttelt de koffie op het vuur. De geur voert je terug naar de keuken van je oma. Vandaag hoeft er lekker niks.

De minuten rijgen zich loom aaneen tot uren. Mijmerend staar je wat voor je uit en zonder er erg in te hebben is je koffie alweer koud. Een volmaakte tevredenheid maakt zich van je meester. Vandaag hoeft er lekker niks.

Naast je stoel ligt een stapel boeken verzameld die al tijden naar je lonken. Je zou erin kunnen lezen, maar je kunt het ook zomaar laten. Alleen al die mogelijkheid stemt je blij. Vandaag hoeft er lekker niks.

Bij het vallen van de schemering dein je nog wat in de hangmat. In je hoofd is het aangenaam leeg en je lichaam bungelt er slapjes bij. Morgen doe je weer aan de gekte mee. Vandaag hoeft er lekker niks.

Leave a Reply